Να σας συστηθώ

Βιογραφία

Είμαι η Φανή Πρεβέντη, κλινική και αθλητική διαιτολόγος –διατροφολόγος. Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε νόμιμο διαιτολογικό γραφείο από το 2007.

Παράλληλα συνεργάζομαι με αθλητικούς συλλόγους, ενώ προσφέρω ενημέρωση σχετικά με θέματα που άπτονται της ειδικότητάς μου μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών και ομιλιών σε σχολεία, αθλητικούς και κοινωνικούς συλλόγους.

Σπούδασα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο απόκτησα και το Μεταπτυχιακό δίπλωμα με ειδίκευση στην «Διατροφή και Άσκηση». Στα πλαίσια των ακαδημαϊκών μου υποχρεώσεων συμμετείχα σε 2 ερευνητικά προγράμματα: «Αξιολόγηση των ελληνικών ποικιλιών σταφίδας ως διατροφική πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών» με δημοσίευση στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Food Chemistry. Και τη μελέτη EUROPREVALL (prevelence cost and basis of food allergies).

Η εκπαίδευσή μου όμως δεν σταμάτησε εκεί, για την ακρίβεια μόλις άρχισε… Ενημερώνομαι συστηματικά μέσω σεμιναρίων και συνεδρίων για τις εξελίξεις στο επιστημονικό πεδίο του ενδιαφέροντος μου έχοντας επαφή με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα και εργαλεία παρακολούθησης. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να προσφέρω σύγχρονες υπηρεσίες σε όσους συνεργάζομαι.
Τις περιόδους 2013- 2016 και 2019-2022 συμμετείχα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων. Το 2014 κατείχα τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Προγράμματος του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Διατροφής- Διαιτολογίας. Από το 2019 είμαι εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων στον European Federation of the Associations of Dietitians (ΕFAD) και στον International Confederation of Dietetic Associations (ICDA).

Στο παρελθόν…

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία το 2004 όποτε και εκπόνησα την πρακτική μου άσκηση στην κλινική διαιτολογία σε κλινικές διαφόρων νοσοκομείων της Αττικής (Τζάνειο, Ερυθρός Σταυρός, Σισμανόγλειο, Γενικό Κρατικό Αθηνών). Στα νοσοκομεία αυτά ειδικεύθηκα στις εξής κλινικές:
• Διαβήτη, Παχυσαρκίας
• Νευρολογική
• Νεφρολογική
• Καρδιολογική
• Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
• Πνευμονολογική
• Παθολογική
• Μονάδα Εγκαυμάτων
• Γαστρεντερολογική

Έχω εκτελέσει υπεύθυνη του τμήματος διατροφής του αθλητικού κέντρου “Δαΐς” στο Μαρούσι παρακολουθώντας ασκούμενους, αθλητές και παιδιά. Υπήρξα υπεύθυνη τμήματος κλινικής διατροφής και εντερικής σίτισης στη φαρμακευτική εταιρεία Medella. Από τη θέση αυτή είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με ογκολογικά περιστατικά, περιστατικά δυσφαγίας και δυσκαταποσίας, εντερική και παρεντερική σίτιση, περιστατικά νοσογόνου παχυσαρκίας υπό χειρουργική αντιμετώπιση και γενικά βαρέως πάσχοντες ασθενείς. Ταυτόχρονα ήμουν επιστημονική συνεργάτης ογκολογικής κλινικής νοσοκομείου “Σωτηρία” υπό τον ιατρό κ. Συρίγο. Τέλος, έχω ασχοληθεί με τη βιομηχανία τροφίμων ως εξωτερικός συνεργάτης κορυφαίων εταιρειών τροφίμων.

Στον ελεύθερο μου χρόνο…

Ασχολούμαι με την οικογένειά μου, με συλλόγους γονέων, με τη γυμναστική και το διάβασμα. Παρόλο που στο παρελθόν υπήρξα αθλήτρια μπάσκετ, ενός πολύ δυναμικού αθλήματος, πλέον προτιμώ το pilates, το περπάτημα και τις δραστηριότητες στη φύση. Μου αρέσει το καλό σπιτικό φαγητό, γι’ αυτό και δαπανώ αρκετό προσωπικό χρόνο στην κουζίνα.

Τί είναι το Nutristeps…

Το Nutristeps αποτελεί μία προσπάθεια να μάθετε περισσότερα πράγματα για εμάς αλλά και να λύσετε τις διατροφικές σας απορίες. Στο Nutristeps κάθε πληροφορία που μεταφέρεται βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και δεν αποτελεί προσωπική εκτίμηση του συγγραφέα.