Η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός αποτελούν μία ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας με ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους αλλά και η υιοθέτηση ενός υγιούς πλάνου διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξασφαλίζει την καλή υγεία της μητέρας και του εμβρύου. Κατά τη διάρκεια της κύησης αξιολογείται το αρχικό βάρος πριν την κύηση και ελέγχεται η αύξηση του βάρους ώστε να εμπίπτει σε φυσιολογικά επίπεδα. Ελέγχεται η πορεία των τιμών της γλυκόζης και της αρτηριακής πίεσης. Παράλληλα η εγκυμονούσα λαμβάνει συμβουλές για την ασφάλεια και την υγιεινή στην προετοιμασία και την επιλογή των γευμάτων της.

Στη φάση του θηλασμού που ακολουθεί την κύηση, παρέχονται συμβουλές ώστε να εξασφαλιστεί η κάλυψη των αναγκών του θηλασμού και να αποφευχθούν λάθη που οδηγούν σε αύξηση του βάρους της μητέρας ή/και ενοχλήσεις στο βρέφος που θηλάζει.
Όμως η νέα μαμά θέλει και πρέπει να ενημερωθεί σωστά και για τη διατροφή του βρέφους της. Σε απόλυτη συνεργασία με τον παιδίατρο προτείνουμε λύσεις και παρέχουμε ενημέρωση σχετικά με τις πολλές διαφορετικές μεθόδους σίτισης ενός βρέφους. Οι διατροφικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες βρεφών και νηπίων έως 2 ετών είναι πολύ διαφορετικές από τα μεγαλύτερα παιδιά και χρίζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης. Και στη βρεφική διατροφή, one size doesn’t fit all!