Υλικά :
40 γρ. κινόα
2 βραστά αυγά
100 γρ. μαρούλι iceberg
1/2 φλιτζ. ντοματίνια
50 γρ. αβοκάντο
Υλικά για το dressing:
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζυγίζουμε 40 γρ. κινόα σε ένα φλιτζάνι, την τσιγαρίζουμε ελαφρώς σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό σε αναλογία 2/1. Η κινόα θα είναι έτοιμη ≈15 λεπτά.
- Αφού ετοιμαστεί η κινόα, την σερβίρουμε σε ενα μπολ και προσθέτουμε τα βραστά αυγά, το αβοκάντο, το μαρούλι και τα ντονατίνια.
- Ξεχωριστά, ετοιμάζουμε το dressing. Προσθέτουμε 2 κουταλιές του γλουκού ελαιόλαδο, 2 κουταλιές του γλυκού λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύουμε την σαλάτα μας με το dressing και είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε!
Χρόνος παρασκευής ⏰ : 15-20 λεπτά