Υλικά (για 4 άτομα):
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
8 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρόμης
Αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη
Kατίκι ή Philadelphia για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
-
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα και τη ρίγανη και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
-
Μετά 5 λεπτά, προσθέτουμε 400 ml νερό. Αφού βράσει, ρίχνουμε τη βρώμη. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
-
Όσο περισσότερο αφήσουμε τη σούπα πάνω στο μάτι, τόσο πιο πηχτή θα γίνει.
-
Σερβίρουμε με μια κουταλιά κατίκι ή Philadelphia.