Υλικά (για 2 άτομα):
2 φλ. λαζάνια
2 φλ. μπροκολο
1 κρεμμυδάκι χλωρό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. μανιτάρια πλευρώτους
λίγο άνιθο
4 κ.σ. παρμεζάνα
½ φλ. γάλα 1,5% λιπαρά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το μπρόκολο τόσο ώστε να μη λιώσει και να μπορούμε να το χωρίσουμε σε τούφες.
- Σουρώνουμε το μπρόκολο και κρατάμε το νερό στο οποίο το βράσαμε για να βράσουμε με αυτό τα μακαρόνια. Προσοχή: Τα λαζάνια (ιδιαίτερα αν είναι σπιτικά) δεν χρειάζονται περισσότερο από 7 λεπτά βράσιμο γιατί θα λασπώσουν.
- Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι με τα μανιτάρια και το μπρόκολο μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τον άνιθο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά ώστε να μη διαλυθεί το μπρόκολο. Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ½ κ.γ. αλεύρι για να δέσει η σάλτσα με το γάλα. Όταν δέσει η σάλτσα μας προσθέτουμε τα λαζάνια και τα αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και τα λαχανικά.
- Το τριμμένο τυράκι το βάζουμε όταν σερβίρουμε το γεύμα στο πιάτο ή μέσα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά ανάλογα με τα γούστα!