Υλικά: (για 2 μερίδες)
2 φιλέτα γλώσσας (περίπου 200-250 γρ. συνολικά)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 μικρό καρότο, σε λεπτές φέτες
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
Φρέσκος μαϊντανός ή άνηθος, για γαρνιτούρα
Προαιρετικά: Ντοματίνια, κομμένα στη μέση (προσθέτουν γεύση και χρώμα στο πιάτο)