Χειμωνιάτικη σούπα με κεφτεδάκια
(Ενέργεια: 340 Θερμίδες ανά μερίδα)
Υλικά (για 4 άτομα):
Για τη σούπα:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1½ φλ. τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
- 1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια:
- 300 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 αυγό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
- Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σούπα.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄ να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄.
- Στο μεταξύ πλάθουμε τον κιμά σε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια μπορούμε.
- Βγαίνουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια.
- Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι στη σούπα και τα κεφτεδάκια.
- Βράζουμε για 10΄.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
πηγή: www.argiro.gr