Πλένετε τα φασόλια και τα βάζετε σε λεκάνη με νερό για 2 ώρες. Τα βράζετε σε κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.
Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε καλά και το κόβετε σε κομμάτια. Το βράζετε για 3 λεπτά και το στραγγίζετε.
Βράζεται σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο νερό, προσθετετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το ελαιόλαδο (κρατάτε μία κουταλιά), τις τομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε για 20 λεπτά.
Στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το μισό σπανάκι, κατόπιν τα μισα΄φασόλια,το υπόλοιπο σπανάκι και τέλος τα υπόλοιπα φασόλια. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.