Φανή Πρεβέντη

Η Φανή Πρεβέντη είναι κλινική διαιτολόγος – αθλητική διατροφολόγος. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε νόμιμο διαιτολογικό γραφείο.

Αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005. Το 2007 απέκτησε Μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή» με ειδίκευση στην «Διατροφή και Άσκηση» όπου και αρίστευσε. Στα πλαίσια των ακαδημαϊκών της υποχρεώσεων συμμετείχε σε 2 ερευνητικά προγράμματα:

α) «Αξιολόγηση των ελληνικών ποικιλιών σταφίδας ως διατροφική πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών» (πτυχιακή εργασία – Βαθμός: «Άριστα-10»). Η συγκεκριμένη μελέτη δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Food Chemistry.

β) Μελέτη EUROPREVALL (prevelence cost and basis of food allergies). Μεταπτυχιακή διατριβή με θέμα: «Διατροφή εγκύου και ανάπτυξη νεογνού» (Βαθμός: «Άριστα-10»).

Ενημερώνεται διαρκώς για τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της Διατροφής και της Διαιτολογίας παρακολουθώντας σχετικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 2013 έως το 2016 συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων. Άπο τη θέση αυτή συμμετείχε στην οργάνωση Πανελληνίων Συνεδρίων Διατροφής και Διαιτολογίας, ενώ το 2014 κατείχε τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Προγράμματος του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Διατροφής- Διαιτολογίας. Από το Δεκέμβριο του 2019 συμμετέχει και πάλι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα Εκπαιδευτικών θεμάτων. Από τη θέση αυτή συμμετέχει ενεργά στις επιστημονικές καμπάνιες του συλλόγου συντονίζοντας τις ομάδες ειδικών, ενώ είναι και εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων στον European Federation of the Associations of Dietitians (ΕFAD).

Ώρα να αφήσουμε το γ΄ ενικό πρόσωπο…

Από το 2004 εργάζομαι ως επαγγελματίας διαιτολόγος και παρέχω συμβουλές διατροφής. Το 2007 δημιούργησα το δικό μου διαιτολογικό γραφείο στα Μελίσσια Αττικής. Στο χώρο αυτό παρέχω ολοκληρωμένη φροντίδα σε όσους ζητούν την επαγγελματική μου βοήθεια.

Παράλληλα συνεργάζομαι με αθλητικούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων η ομάδες υγρού στίβου του Παναθηναϊκού, ενώ προσφέρω ενημέρωση σχετικά με θέματα που άπτονται της ειδικότητάς μου μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών και ομιλιών σε σχολεία και αθλητικούς και κοινωνικούς συλλόγους.

Άρθρα μου μπορείτε να βρείτε στο nutristeps.gr αλλά και στα: www.queen.gr, www.bikesports.gr, www.clickatlife.gr, www.shape.gr, www.dromostherapeia.gr, www.imommy.gr, www.in.gr, www.inews.gr, www.infokids.gr, τα περιοδικά InStyle, shape, vita, ELLE, οι γιατροί της γειτονιάς, την εφημερίδα Real News, το Hellenic Journal of Medicine κ.α.

Στο παρελθόν…

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία το 2004 οπότε και εκπόνησα την πρακτική μου άσκηση στην κλινική διαιτολογία σε κλινικές διαφόρων νοσοκομείων της Αττικής (Τζάνειο, Ερυθρός Σταυρός, Σισμανόγλειο, Γενικό Κρατικό Αθηνών). Στα νοσοκομεία αυτά ειδικεύθηκα στις εξής κλινικές:

  • Διαβήτη, Παχυσαρκίας
  • Νευρολογική
  • Νεφρολογική
  • Καρδιολογική
  • Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
  • Πνευμονολογική
  • Παθολογική
  • Μονάδα Εγκαυμάτων
  • Γαστρεντερολογική

Έχω εκτελέσει υπεύθυνη του τμήματος διατροφής του αθλητικού κέντρου “Δαΐς” στο Μαρούσι παρακολουθώντας αθλούμενους, αθλητές και παιδιά. Υπήρξα υπεύθυνη τμήματος κλινικής διατροφής και εντερικής σίτισης στη φαρμακευτική εταιρεία “ΜΑΪΝΑΣ – ΔΡΑΚΑΤΟΣ Ο.Ε.” με διακριτικό τίτλο Medella. Από τη θέση αυτή είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με ογκολογικά περιστατικά, περιστατικά δυσφαγίας και δυσκαταποσίας, εντερική και παρεντερική σίτιση, περιστατικά νοσογόνου παχυσαρκίας υπό χειρουργική αντιμετώπιση και γενικά βαρέως πάσχοντες ασθενείς. Ταυτόχρονα ήμουν επιστημονική συνεργάτης ογκολογικής κλινικής νοσοκομείου “Σωτηρία” υπό τον ιατρό κ. Συρίγο. Τέλος, έχω ασχοληθεί με τη βιομηχανία τροφίμων ως εξωτερικός συνεργάτης κορυφαίων εταιρειών τροφίμων.

Στον ελεύθερο μου χρόνο…

Ασχολούμαι με την οικογένειά μου και τη γυμναστική. Ακολουθώ διάφορες αθλητικές δραστηριότητες αλλά ξεχωρίζω τo pilates και το περπάτημα. Μου αρέσει το καλό σπιτικό φαγητό, γι’ αυτό και δαπανώ αρκετό προσωπικό χρόνο στην κουζίνα.

Τί είναι το NutriSteps…

Το NutriSteps αποτελεί μία προσπάθεια να με γνωρίσετε καλύτερα αλλά και να λύσετε τις διατροφικές σας απορίες. Στο NutriSteps κάθε πληροφορία που μεταφέρεται βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και δεν αποτελεί προσωπική εκτίμηση του συγγραφέα. Περιμένω τα σχόλια σας για την προσπάθεια αυτή.

Εύχομαι να το απολαύσετε όσο και εγώ!