Υλικά:
600g γιαύρτι 0%, 2%, ή 5%
350g μέλι χωρισμένο στα 4
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μία πρέζα αλάτι
150g φράουλες, σε κομματάκια
150g μύρτιλα σε κομματάκια
150g κεράσια, χωρίς το κουκούτσι, σε κομματάκια
150g ροδάκινα, σε κομματάκια
Εκτέλεση:
- Στρώστε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί 30εκ.
- Χτυπήστε στο μπλέντερ 150g γιαούρτι και την μισή ποσότητα από τα κεράσια. Στη συνέχεια, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μείγμα του γιαουρτιού, 88g μέλι, ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και ελάχιστο αλάτι. Απλώστε το μείγμα στο ¼ του ταψιού και προσθέστε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα από τα ψιλοκομμένα κεράσια.
- Επαναλάβετε την διαδικασία για τα ροδάκινα, τα μύρτιλα και τις φράουλες.
- Καταψύξτε για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να δείτε ότι το μείγμα έχει παγώσει τελείως.
- Πριν σερβίρετε, σπάστε το μείγμα σε κομμάτια.