Testimonials

Φιλέτο μοσχαριού με μανιτάρια σε κρασί

(Ενέργεια: 382 Θερμίδες ανά μερίδα)

Υλικά (για 4 άτομα):

  1. 4 φιλέτα μοσχαριού χωρίς το λίπος (180 γρ. το καθένα)
  2. Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  3. 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  4. 2 κούπες φρέσκα μανιτάρια τεμμαχισμένα
  5. ¾ κούπας ροζέ κρασί
  6. ¼ κούπας μπαλσάμικο
  7. ¼ κούπας ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Πασπαλίστε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και κατόπιν τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό σκεύος όπου έχετε ρίξει 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ψήστε τα σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις κοκκινίσουν βάλτε τα στο φούρνου για περίπου 15 λεπτά. Εντω μεταξύ, ρίξτε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και ψήστε τα μανιτάρια.
  4. Προσθέστε μετά από 5 λεπτά το κρασί και μετά από άλλα 5 λεπτά προσθέστε το μπαλσάμικο.
  5. Μόλις το μείγμα είναι ετοιμο προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το κρεμμύδι.
  6. Περιχύστε τα φιλέτα με τη σως που φτιάξατε και σερβίρετε.