Testimonials

Σπαράγγια γιαχνί

(Ενέργεια:300 Kcal)

Υλικά (για 4 άτομα) :

  1. 1 ματσάκι σπαράγγια (20-25 σπαράγγια)
  2. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  3. 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  4. 4-5 σκελίδες σκόρδο
  5. 2 ντομάτες
  6. 1 κουταλιά πελτέ
  7. ½ κούπα μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  8. 4-5 μεγαλούτσικες πατάτες
  9. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  10. αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας 2-3 δάχτυλα από το κάτω μέρος τους (απέναντι από την μυτούλα).
  2. Στην συνέχεια καθαρίζουμε το κοτσάνι με το ειδικό εργαλείο με το οποίο ξεφλουδίζουμε πατάτες, φασολάκια, καρότα κλπ, ώστε να απομακρύνουμε τις ίνες. Φροντίζουμε να μην πειράξουμε καθόλου τις κορυφές, που είναι ευαίσθητες.
  3. Τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  4. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε φετάκια, και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
  5. Αφαιρούμε την φλούδα από τις ντομάτες και τις λιώνουμε στο μούλτι.
  6. Διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο νεράκι.
  7. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  8. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια.
  9. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγάκι μας να μαγειρευτεί για 30-35 λεπτά.
  10. Το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμα.
  11. Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με την σαλτσούλα του!

Δοκιμάστε το, είναι ένα πολύ νόστιμο φαγάκι! Συνοδέψτε το με φετούλα και φρέσκο ψωμάκι, και φυσικά μην παραλείψετε και λίγο κρασάκι!

Τip!

Φροντίστε τα σπαράγγια που θα αγοράσετε να είναι όσο το δυνατόν ισομεγέθη και όσο πιο τρυφερά γίνεται. Τρυφερά δεν σημαίνει μαλακά, αντίθετα όσο πιο «σφιχτά» είναι τόσο το καλύτερο.

Πηγή: «Συνταγές της Καρδιάς»

Καλή όρεξη!