Testimonials

Μαυρομάτικα με σπανάκι

(Ενέργεια: 350 Θερμίδες ανά μερίδα)

Υλικά (για 4 άτομα):

  1. 300 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  2. 1/2 κιλό σπανάκι
  3. 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  5. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  6. 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  7. 3 κ.σ. .ανιθο
  8. Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Πλένετε τα φασόλια και τα βάζετε σε λεκάνη με νερό για 2 ώρες. Τα βράζετε σε κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.
  2. Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε καλά και το κόβετε σε κομμάτια. Το βράζετε για 3 λεπτά και το στραγγίζετε.
  3. Βράζεται σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο νερό, προσθετετε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το ελαιόλαδο (κρατάτε  μία κουταλιά), τις τομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε για 20 λεπτά.
  4. Στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το μισό σπανάκι, κατόπιν τα μισα΄φασόλια,το υπόλοιπο σπανάκι και τέλος τα υπόλοιπα φασόλια. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
  5. Περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
  6. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.