Testimonials

Λαζάνια με λαχανικά και λευκή σάλτσα

(Ενέργεια: 380 Θερμίδες ανά μερίδα)

Υλικά (για 2 άτομα):

  • 2 φλ. λαζάνια
  • 2 φλ. μπροκολο
  • 1 κρεμμυδάκι χλωρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. μανιτάρια πλευρώτους
  • λίγο άνιθο
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα
  • ½ φλ. γάλα 1,5% λιπαρά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το μπρόκολο τόσο ώστε να μη λιώσει και να μπορούμε να το χωρίσουμε σε τούφες.
  2. Σουρώνουμε το μπρόκολο και κρατάμε το νερό στο οποίο το βράσαμε για να βράσουμε με αυτό τα μακαρόνια. Προσοχή: Τα λαζάνια (ιδιαίτερα αν είναι σπιτικά) δεν χρειάζονται περισσότερο από 7 λεπτά βράσιμο γιατί θα λασπώσουν.
  3. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι με τα μανιτάρια και το μπρόκολο μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τον άνιθο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά ώστε να μη διαλυθεί το μπρόκολο. Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ½ κ.γ. αλεύρι για να δέσει η σάλτσα με το γάλα. Όταν δέσει η σάλτσα μας προσθέτουμε τα λαζάνια και τα αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και τα λαχανικά.
  5. Το τριμμένο τυράκι το βάζουμε όταν σερβίρουμε το γεύμα στο πιάτο ή μέσα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά ανάλογα με τα γούστα!

Καλή όρεξη!